MATERIALS

Posem en marxa un nou apartat per anar compartint textos, articles, imatges o vídeos fruit de les jornades.

Comptem amb la vostra col.laboració: valoracions o impressions sobre les jornades, idees o surgències per a l’ara o per al més endavant, i tot allò que se us acudeixi!

 

Un resum de la trobada

C.V.

El cap de setmana 18/19 de setembre tingueren lloc a L’Hostalet, a Les Llosses, les jornades Rehabitem les ruralitats que acolliren més d’un centenar de persones d’una o d’altra manera compromeses amb la resistència del món rural a la creixent urbanització del territori i participants en projectes concrets d’un altre mode de viure, fora de ciutat i afirmant-se en la noció de sobirania (alimentaria i de gestió).

Llegir més…

Sembrar l’agitació rural ~ la Directa

Jaume Guillamón

Les pretensions expressades a la presentació de les jornades -ser un lloc de trobada, dinamització, debat i lluita entorn de la ruralitat, l’espai i les vides rurals; des de l’ara-, es van acomplir amb escreix: al voltant de 130 persones inscrites i una assistència real de més de cent ànimes. En temps encara de post pandèmia, rehabitar espais de trobada física amb aquestes xifres, en aquest lloc que en diem ruralitats -al llindar de la híper-ruralitat-, en un cap de setmana ple d’altres convocatòries de mobilització del social… doncs està prou bé.

Llegir més…

Catalunya sota l’ombra del capitalisme

Miquel Amoròs

El territori sembla ser ara un element important en el creixement de l’economia, que és com dir en l’acumulació de capitals. Amb la perspectiva del canvi climàtic i la anomenada “transició energètica” del capitalisme, el territori com a paisatge, en boca dels seus administradors, és un factor estratègic de primer ordre.

Llegir més

La depredación de los sistemas agrarios

Aportació a les Jornades de José Manuel Naredo

Per a qualsevol cosa escriviu a info@rehabitemlesruralitats.org
Cartell i logo de Victor Inox. Il·lustracions de la capçalera per MCmarco.